30 december 2013

Verkiezingsprogramma PvdA-Hoorn: Iedereen telt

Eerlijk delen, waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. En een steun in de rug voor inwoners, die dat nodig hebben. Dat is de kern van het verkiezingsprogramma “Iedereen telt” van de PvdA-Hoorn, dat vanaf maandag 30 december te raadplegen is op www.pvdahoorn.nl

Verkiezingsprogramma PvdA-Hoorn: Iedereen telt

Eerlijk delen, waarbij de sterkste schouders de zwaarste lasten dragen. En een steun in de rug voor inwoners, die dat nodig hebben. Dat is de kern van het verkiezingsprogramma “Iedereen telt” van de PvdA-Hoorn, dat vanaf maandag 30 december te raadplegen is op www.pvdahoorn.nl. In het verkiezingsprogramma legt de PvdA-Hoorn de prioriteiten bij meer werk en zorg voor elkaar. Dat is hard nodig, want het huidige bestuur van de stad (VVD, VOCH, D66, CDA en Fractie Tonnaer) investeerde vier jaar lang in stenen. De tunnel van meer dan 30 miljoen euro is hiervan het belangrijkste voorbeeld.

Werk
De crisis hakt er in. Steeds meer inwoners in Hoorn verliezen hun baan. Bedrijven sluiten. De voedselbank draait overuren. De PvdA-Hoorn geeft daarom topprioriteit aan werk. De afgelopen vier jaar is veel te weinig werk gemaakt van de Hoornse economie. Kansen liggen er bijvoorbeeld in het afstemmen van vraag en aanbod aan werk in de sectoren die voor Hoorn belangrijk zijn, zoals de bouw, recreatie en toerisme en de agribusiness. Daarbij horen ook hulp bij omscholing, leerwerkplaatsen en aandacht voor jeugdwerkloosheid en werkzoekenden boven de 45 jaar.

Zorg voor elkaar
Vrijwilligers, mantelzorgers, taalbuddy’s en oversteekmoeders. Hoorn mag trots zijn op haar  solidariteit. Die zorg voor elkaar wil de PvdA-Hoorn koesteren. Waar de afgelopen vier jaar onder het mom van zelfredzaamheid flink werd gesneden in de betrokkenheid van de gemeente bij bijvoorbeeld buurtwerk en mantelzorg, wil de PvdA-Hoorn de eigen kracht van burgers juist een steun in de rug geven. Bijvoorbeeld met buurtzorgnetwerken en de uitbreiding van buddyprogramma’s. Want met zorg voor elkaar krijgt Hoorn meer wind in de zeilen.

Verkiezingsprogramma
In het verkiezingsprogramma van de PvdA-Hoorn staan nog veel meer voorstellen voor een beter Hoorn. Zo wil de PvdA-Hoorn nog altijd dat Hoorn werk maakt van een stadsstrand langs de Grote Waal, zou er wat de PvdA betreft veel meer geïnvesteerd kunnen worden in zonnepanelen, verdienen de Hoornse havens een verbeterslag en krijgen bewoners in de binnenstad als het aan de PvdA-Hoorn ligt meer kraskaarten om te parkeren. Meer lezen in het PvdA verkiezingsprogramma ‘Iedereen telt’? Kijk dan op www.pvdahoorn.nl.

Meer informatie: Judith de Jong, fractievoorzitter Pvda-Hoorn, 06-33035485.

VerkiezingsprogrammaPvdA-Hoorn2014-2018