30 december 2013

Aanhoudende problemen telefonie stadhuis onacceptabel

De PvdA-Hoorn vindt dat het afgelopen moet zijn met de telefonische bereikbaarheidsproblemen van het Hoornse stadhuis.

Aanhoudende problemen telefonie stadhuis onacceptabel

Hoorn- De PvdA-Hoorn vindt dat het afgelopen moet zijn met de telefonische bereikbaarheidsproblemen van het Hoornse stadhuis. De storingen en klachten stapelen zich op. Nu was er weer een storing in het Klant Contact Centrum vanaf 9 december tot in ieder geval 13 december. De PvdA-Hoorn wil bij de komende gemeenteraadsvergadering op dinsdag 17 december opheldering van de verantwoordelijk wethouder Peter Westenberg.

Alternatieve nummers
De raadsleden werden vrijdag 13 december per mail geïnformeerd over het feit dat de gemeente al sinds maandag 9 december kampte met een nieuwe grote storing in het Klant Contact Centrum. Het algemene nummer werd daardoor onbereikbaar en moest worden omgeleid. Op de gemeentelijke website zijn alternatieve telefoonnummers gecommuniceerd voor bellers die het niet lukt om het stadhuis aan de lijn te krijgen. PvdA-fractievoorzitter Judith de Jong: “De aanhoudende problemen zijn onacceptabel. De gemeente moet er zijn voor de inwoners en dat lukt zo natuurlijk niet. Voor bellers is dat heel frustrerend.”

Oorzaak
Uit de mail die de raadsleden hebben gekregen komt een beeld naar voren dat KPN als beheerder van de fysieke telefooncentrale en de applicatie Klant Contact Centrum verantwoordelijk is voor de problemen. De PvdA-Hoorn vraagt zich echter af of de problemen niet veroorzaakt worden door de manier waarop Hoorn het nieuwe telefoniesysteem met het Klant Contact Centrum georganiseerd heeft.

Raadsvergadering
De nieuwe werkwijze geeft zoveel problemen dat voor de PvdA zo langzamerhand de vraag in beeld komt of het niet beter is om het Klant Contact Centrum voorlopig on hold te zetten en terug te keren naar de oude manier van werken. Tijdens de raadsvergadering van 17 december zal de partij wethouder Westenberg hierover bevragen.

Meer informatie: Judith de Jong, 06-33035485