16 april 2015

Diederik Samson bezoekt Clusius College.

Donderdag 16 april bracht Diederik Samsom, op uitnodiging van PvdA Hoorn, een bezoek aan het Clusius College. Tijdens zijn bezoek is hij door leerkrachten en leerlingen van het college geïnformeerd over de opleidingen aan de school.

Docent Fred Wever vertelt gepassioneerd over de prestaties van zijn leerlingen en de verregaande samenwerking met het bedrijfsleven. Leerlingen geven enthousiast  uitleg over de praktijklessen en projecten in de kas en het laboratorium. Samson vraagt naar stand van zaken en de leerlingen geven spontaan en uitgebreid uitleg.

Nancy Boterblom, projectleider van GreenTech NoordHollandNoord, omschrijft hoe de het Clusius invulling geeft aan het afstemmen van het onderwijs op de behoeften van de teelt industrie. Ook komt de ambitie en noodzaak om onderwijs te geven op HBO niveau ter sprake. Rian van Dam, de programmamanager van Greenport NHN, benadrukt dat er een mogelijkheid moet komen meerjarig HBO onderwijs aan het Clusius te kunnen volgen. Momenteel kunnen leerlingen een dergelijke opleiding slechts voor één jaar in Hoorn volgen. Wetgeving staat geen langere termijn toe.

De bijeenkomst was, behalve zeer informatief, ook bijzonder inspirerend voor alle deelnemers. Wordt vervolgd.