26 februari 2014

Jetta Klijnsma op werkbezoek in Hoorn

PvdA-staatssecretaris Jetta Klijnsma brengt zaterdag 1 maart een bezoek aan Hoorn. Ze gaat eerst in gesprek met vrijwilligers van de Kinderkledingbank! Later die dag zal Klijnsma in het centrum van de stad samen met de Hoornse PvdA-lijsttrekker Judith de Jong in gesprek gaan met inwoners van Hoorn.

De Kinderkledingbank is een liefdadigheidsinstelling die kinderen die leven onder de armoedegrens, voorziet van kleding, speelgoed en schoolspullen. “Dit is een mooi voorbeeld van een plaatselijk alternatief dat meer aandacht verdient van de gemeente”, zegt De Jong.“Maar een kinderkledingbank hoort eigenlijk overbodig te zijn. Het werkelijke probleem zit hem in het sociale beleid van de gemeente. De huidige coalitie van VVD, CDA, D66, Fractie Tonnaer en VOCHoorn heeft de armoedeondersteuning sterk verminderd. Een initiatief als de Kinderkledingwinkel verdient onze warme steun.”

Tijdens het werkbezoek zullen Klijnsma en De Jong ook in gesprek aan gaan met buurtwerker Maria van Nuland en vrijwilligers van het project Stand By! dat is gericht op armoedebestrijding. Onder het motto “bewoners voor bewoners” biedt Stand By in de wijk Kersenboogerd een netwerk aan gezinnen die in de problemen zitten.

Klijnsma is van 10.00 tot 11.30 uur bij de Kinderkledingbank (Holenweg 4).
Tussen 12.45 en 13.30 uur gaan Klijnsma en de Jong in gesprek met voorbijgangers in het centrum van Hoorn.