20 april 2020

Morgen is onze eerste digitale raadsvergadering

Op de agenda staat het verzoek van het college om hen een mandaat te geven 2,4 miljoen euro uit te geven naar eigen inzicht. Ons probleem met dit voorstel is dat de Raad wordt weggezet als een log apparaat dat voor vertraging in de besluitvorming zorgt. De Raad is het hoogste democratisch gekozen orgaan van onze stad en kan en mag niet aan de kant geschoven worden.

Wij willen samen met het College verantwoordelijkheid nemen voor moeilijke besluiten in deze barre tijden en zijn uiteraard bereid om actief mee te denken en samen te werken. Dit is nu helemaal mogelijk nu de Wet digitale besluitvorming is aangenomen (ingediend door de PvdA in de Tweede Kamer). Wij zijn dan ook voorstander van het egalisatiefonds. We zijn alleen tegen het mandaat waarmee we het college tot en met 31 december 2020 de bevoegdheid geven 2,4 miljoen naar eigen inzicht uit te geven.

Wij begrijpen dat beslissingen nu snel genomen moeten worden en willen graag meedenken over een versnelde procedure. Wat wij niet willen is grote sommen geld zonder akkoord van de Raad uitgeven, want alleen ga je misschien iets sneller, maar samen kom je veel verder.

Artikel in het NHD

Waar ben je naar op zoek?