6 maart 2014

PvdA-Hoorn op 8 maart in actie voor voedselbank

Op zaterdag 8 maart houdt de PvdA-Hoorn weer een supermarktactie voor de Voedselbank Westfriesland. Tussen 9.00 en 15.00 uur worden klanten van Deen Supermarkt Huesmolen gevraagd om een extra boodschap aan te schaffen en te doneren aan de Voedselbank.

Wilt u ook een steentje bijdragen? Kom dan op 8 maart naar supermarkt Deen aan de Huesmolen en laat uw hart spreken voor de voedselbank.

Eindjes aan elkaar knopen
Ruim twintigduizend gezinnen melden zich wekelijks bij de Voedselbanken in Nederland voor een voedselpakket. Steeds meer mensen hebben moeite om de eindjes aan het einde van de maand aan elkaar vast te knopen in deze zware economische tijden. Gezinnen met kinderen groeien op in armoede en dat is voor de PvdA onverteerbaar. Onder de naam ‘Laat het een ander smaken’ houdt de PvdA daarom acties voor de voedselbank. Mensen die boodschappen doen worden opgeroepen om een extra pak pasta, pannenkoekenmix of tomatensaus te kopen.

Investeren in mensen
De PvdA vindt dat voedselbanken overbodig horen te zijn. Maar de praktijk is weerbarstig. Het werkelijke probleem is niet de voedselbank, maar het sociale beleid van de gemeente. Zo bezuinigden VVD, VOCH, CDA, D66 en Fractie Tonnaer de actieve informatie over armoede ondersteuning weg, zodat bewoners de weg naar de gemeente steeds minder weten te vinden. Ook de ondersteuning zelf werd fors minder, zo werd de ondersteuning met de sport- en cultuurpas voor kinderen met ouders met een kleine portemonnee uitgekleed. De PvdA maakt andere keuzes. Iedereen telt en dat betekent investeren in mensen, zorg, vrijwilligerswerk en armoede ondersteuning.

www.pvdahoorn.nl
www.facebook.com/PvdaHoorn