18 juni 2013

PvdA-Hoorn wil opheldering over ontslag conciërge

De PvdA-Hoorn wil opheldering van het college over het ontslag van de conciërge van de Hoornse Montessori school.

PvdA-Hoorn wil opheldering over ontslag conciërge

De PvdA-Hoorn wil opheldering van het college over het ontslag van de conciërge van de Hoornse Montessori school. Het gaat om een zogenaamde Instroom- en doorstroom- baan. ID. De gemeenteraad heeft op initiatief van onder andere de PvdA-Hoorn in oktober 2012 besloten dat ID-banen in het onderwijs nog drie jaar behouden blijven. Ontslag is in strijd met deze afspraken. Tijdens de raadscommissie van 20 juni zal de Pvda-Hoorn wethouder Ruppert hierover bevragen.

ID-banen
Het college van VVD, VOCH, D66, CDA Tonnaer besloot in 2012 dat ze af wilden van de gesubsidieerde banen (ID-banen). De PvdA-Hoorn heeft zich vervolgens samen met andere partijen sterk gemaakt voor een sociale regeling voor de mensen die nog in zo’n baan aan het werk zijn. Het voorstel hierover is unaniem door de raad overgenomen. Er kwam onder andere een overgangsregeling. Onderdeel hiervan is dat de 17 ID-ers die werkzaam zijn in het onderwijs nog drie jaar hun baan behouden.

Afspraak
Wethouder Ruppert, die verantwoordelijk is voor de uitvoering van de bezuiniging op de ID-banen, heeft de raad in het najaar van 2012 toegezegd dat hij overeenstemming met de scholen had bereikt over de financiering van de overgangsregeling voor de ID-ers in het onderwijs. De berichten over ontslag van de conciërge van de Montessori school komen dan ook als een grote verrassing. Tijdens de raadscommissie van 20 juni zal de PvdA-Hoorn de verantwoordelijk wethouder om opheldering vragen. Kholoud al Mobayed, raadslid voor de Pvda-Hoorn is er benieuwd naar de verklaring van de wethouder: “De raad heeft een besluit genomen en de wethouder dient zich hier in de uitvoering aan te houden.”