24 februari 2014

PvdA maakt werk van werk, praat mee op 26 februari.

HOORN – Werk is de topprioriteit voor de PvdA. Juist nu, want iedereen voelt de gevolgen van de crisis. Horinezen en Hoornaren zijn bang hun baan te verliezen, zijn werkloos of hebben moeite om rond te komen. Daarom wil de PvdA-Hoorn een regionaal Plan van de Arbeid maken. Praat mee op 26 februari samen met tweede kamerlid John Kerstens.

Plan voor de Arbeid. Daarin moeten afspraken komen die moeten leiden tot meer werk in onze regio. Bijvoorbeeld met werkgevers over een betere afstemming van vraag en aanbod van werk. Het plan moet aansluiten bij de economische kansen in de regio. Denk aan het IJsselmeer, recreatie en toerisme, agribusiness en duurzaamheid. Praat mee op 26 februari.

Investeren in mensen. De PvdA wil investeren in mogelijkheden voor omscholing, stages voor jongeren en ondersteuning van starters en ZZP-ers. En wij willen meer mogelijkheden voor omscholing als je je baan kwijtraakt. Samen met scholen en bedrijven stimuleren we de studiekeuze voor techniek. We komen met speciale projecten om 45-plussers en jongeren aan het werk te helpen en de gemeente geeft als werkgever het goede voorbeeld en biedt kansen aan kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt.

Tweede kamerlid. Samen met PvdA-tweede kamerlid John Kerstens gaan we daarom op 26 februari in gesprek met inwoners, bedrijven, ZZP-ers, scholen en werkzoekenden over een regionaal Plan van de Arbeid.

Wanneer: Woensdag 26 februari van 19.30 tot 21.30 uur.

Waar: bij installatiebedrijf van der Laan Oostergouw 2 1689 AH Zwaag.

Programma: 

1. Welkom door Dennis van der Laan, directeur, en onze lijsttrekker Judith de Jong

2. Voorstellen Kamerlid John Kerstens, wat doet het kabinet om de werkgelegenheid te stimuleren?

3. Discussie met aanwezigen: wat is er nodig voor een Westfries Plan van de Arbeid?

 

Welkom!

 

Meer info: www.pvdahoorn.nl, www.facebook.com/PvdAHoorn of info@pvdahoorn.nl