24 februari 2016

PvdA wil extra hulp voor ex-werknemers V&D, Actiesport en Perrysport 

Dilek Kucuksanturk (raadslid) heeft tijdens de commissievergadering van dinsdag 23 februari jl. aandacht gevraagd voor de ex-medewerkers van V&D, Actiesport en Perrysport. 

Het gaat om grote, landelijke bedrijven die actief waren in de regio. Dilek Kucuksanturk: “De medewerkers van deze bedrijven zijn hun baan verloren en dat raakt mij enorm. Ook komen er door het faillissement van deze bedrijven grote winkelpanden vrij in de binnenstad van Hoorn. Voor ons winkelrondje en voor de werkgelegenheid is het belangrijk dat deze panden snel weer in gebruik worden genomen”. 

De PvdA-Hoorn wil graag dat het UWV in regionaal verband zich extra gaat inzetten voor de medewerkers van V&D, Actiesport en Perrysport. We zouden graag zien dat wethouder De Jong van Financiën hierin actie onderneemt. Ook vindt de PvdA fractie het van groot belang dat wethouder Tap van Economische Zaken grote winkelketens zoals H&M, Zara en Primark actief gaat benaderden. Dergelijke grote winkelketens hebben eerder aangegeven interesse te hebben in omvangrijke panden. Het uitnodigen en spreken van de directeuren kan nét het zetje zijn voor een bedrijf om zich te vestigen in Hoorn. Dilek Kucuksanturk: “Daarbij zou ook voorgesteld moeten worden om de betreffende medewerkers over te nemen. Dit zijn mensen met ervaring en voor een nieuw te vestigen bedrijf kan dat juist heel aantrekkelijk zijn”.

Dilek Kucuksanturk heeft tijdens de commissievergadering daarom de volgende vragen gesteld:

1) Hoe gaat de wethouder Financiën om met het feit dat een grote groep personen tezamen werkloos zijn geraakt? Graag zouden wij zien dat het UWV in regionaal verband extra hulp gaat bieden aan betrokkenen. Gaat de wethouder actie ondernemen in deze?

2) De tweede vraag heeft betrekking op de panden. Graag ziet de PvdA fractie dat wethouder Ben Tap van Economische Zaken actief grote bedrijven zoals Primark, H&M en Zara gaat benaderen. Grote winkelketens uitnodigen en wijzen op de vrijgekomen panden kan betekenen dat ze besluiten zich in Hoorn te vestigen. Gaat de wethouder dat doen? Daarbij dient uiteraard ook aan bod te komen om de medewerkers over te nemen. 

De vragen zullen schriftelijk beantwoord worden. Zodra deze antwoorden er zijn zullen wij dat uiteraard met jullie delen. 

Dilek

Dilek Kucuksanturk