25 maart 2014

Tweede informatieronde in Hoorn

De PvdA nodigt acht partijen uit voor een tweede informatiegesprek naar aanleiding van de verkiezingsuitslag in Hoorn. Het gaat om SP-D66-HOP-HB-GL-CDA-VVD en HSP. Dit maakte lijsttrekker Judith de Jong van de PvdA-Hoorn gisteravond bekend tijdens de openbare bijeenkomst naar aanleiding van de verkiezingsuitslag in het stadhuis van Hoorn.

De PvdA heeft als grootste partij het voortouw genomen bij de onderhandelingen naar een nieuwe coalitie in Hoorn. De afgelopen week heeft de PvdA tijdens de eerste informatieronde van alle partijen adviezen gekregen over de mogelijkheden voor de vorming van een nieuwe coalitie. De uitnodiging aan de 8 partijen voor een tweede gespreksronde is het resultaat van deze adviezen. De tweede gespreksronde zal woensdag plaatsvinden.

De PvdA vindt het belangrijk dat er in de nieuwe coalitie een einde komt aan de polarisatie in de gemeenteraad. Uit de eerste gespreksronde is gebleken dat veel partijen deze wens delen. Verder is de PvdA geadviseerd om uit te gaan van een coalitie van maximaal 5 partijen.
Ook kwam uit de gesprekken naar voren dat alle “tunnel nee” partijen (dat zijn SP-GL-HB-HOP-HSP, Hoorn Lokaal en PvdA) bereid zijn om los van welke coalitie er komt het tunnelplan terug te draaien via de gemeenteraad