2 juni 2016

Vragen PvdA en VVD over verloedering station Kersenboogerd

Aan het college van burgemeester en wethouders

 

Betreft vragen over station Hoorn-Kersenboogerd

Hoorn, 30 mei 2016

 

Geachte College,

Zoals u weet zijn de PvdA en VVD al geruime tijd bezig om de verloedering op en rondom het station Kersenboogerd tegen te gaan. Onlangs werden onze fracties benaderd door de heer Cor Loevesijn, vrijwilliger van het Bewoners Overleg Kersenboogerd (BOK). De heer Loevesijn houdt iedere week namens het BOK een inspectieronde op en rond station Hoorn-Kersenboogerd. Dit doet hij al enige jaren, hij geeft wat stuk is door een de NS. In ons gesprek met de heer Loevesijn blijkt echter dat de communicatie met de NS moeizaam verloopt en veel zaken niet meer worden opgepakt. Om u een indruk te geven van het stationsgebied sturen wij een aantal foto’s mee. Het betreft hier:

– kapotte ramen,

– perrondelen die steeds verder uit elkaar lopen,

– verlichting die erg smerig is,

– voegen die loslaten, en nog een aantal zaken.

Dit brengt ons op het punt dat onze fracties het verstandig vinden op korte termijn te willen spreken over de ontwikkelingen rondom station Kersenboogerd. Er was eerder sprake van een beheerder die er niet meer is en daarnaast zou er een beveiligde fietsenstalling komen. Daarnaast willen onze fracties dat de heer Loevesijn en het bewonersoverleg Kersenboogerd (BOK) door de NS serieus moet worden genomen. Op dit punt vagen wij u als college in gesprek te gaan met de NS en hen op deze situatie te wijzen. Dus zowel de behandeling van de heer Loevesijn als de staat waarin het station verkeert.

Wij zijn benieuwd naar de uitkomst van uw gesprek met de NS en wanneer wij in de gemeenteraad gaan spreken over het stationsgebied Kersenboogerd.

Vriendelijke groet,

Chris de Meij, namens de VVD

Simon Broersma, namens de PvdA

Simon Broersma