Kandidaten

 

Kholoud
Kholoud al Mobayed (38)

Ik ben Kholoud al Mobayed, geboren en getogen in Damascus in Syrië, 14 jaar geleden kwam 
ik voor de liefde naar Nederland. Ik werk als manager bij de Belastingdienst en ben moeder van drie geweldige kinderen. Daarnaast ben ik bestuurslid bij het Jeugd en Sport Fonds in Westfriesland.

Ik ben al acht jaar actief in de lokale politiek en politiek is mijn passie. Ik ben iemand die niet alleen problemen aankaart, maar ook met een oplossing komt. Iedereen telt mee en iedereen moet mee kunnen doen. Degene die dit niet kan, moet steun krijgen om erbij te blijven horen. Zo kunnen kinderen niet de dupe worden door de moeilijke omstandigheden van hun ouders. Elke kind heeft recht op sport en/of een culturele activiteit. Investeringen in werkgelegenheid en goed sociaal beleid maken Hoorn gezond en aantrekkelijk.

Jan
Jan Stuifbergen (42)

Ik ben Jan Stuifbergen. Ik heb een gezin met vier kinderen en woon in de binnenstad van Hoorn. Ik heb onder andere gewerkt als financieel econoom, in de vastgoedsector en als leerkracht basisonderwijs. Nu help ik crimineel vermogen af te pakken bij de Landelijke Eenheid van de politie. Ik ben betrokken bij Always Forward en bij de school van mijn kinderen.

Dienstbaarheid en integriteit, dat vind ik belangrijk. Ik kan goed luisteren en wil graag de kwesties van de bewoners van Hoorn vertalen in praktische politiek. Geen enorme verhalen over beleid, maar oplossingsgericht bezig zijn op een originele manier. De gemeente Hoorn moet er voor de mensen zijn. In deze economisch moeilijke tijd betekent dat extra aandacht voor kwetsbare mensen. Dat vind ik belangrijk en daar wil ik als raadslid graag mijn energie aan besteden.

Arnica
Arnica Gortzak (38)

Mijn naam is Arnica Gortzak, ik ben 38 en woon sinds 2002 in Hoorn. Fundamenteel ben ik 
een optimist, ik geloof erin dat iedere inwoner van Hoorn een plaats in onze maatschappij verdient en een kans moet hebben om zich te bewijzen. Als docent Nederlands en zorgcoördinator ben ik verbonden aan het Werenfridus.

Op school werk ik aan de toekomst van mijn leerlingen. Die toekomst is onzeker gezien de omvang van de werkloosheid. Graag zet ik mij in voor de aanpak van de jeugdwerkloosheid door het stimuleren van doorleren, het aanpakken van het vroegtijdig schoolverlaten en het verbeteren van de aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Hierdoor kunnen we het vertrouwen, het optimisme en de onderlinge verbondenheid teruggeven aan de jeugd en de samenleving versterken. Uiteindelijk zei Aristoteles het al: ‘Goed begonnen is het halve werk’.

 

Jeroen
Jeroen van der Veer (35)

Ik ben docent Maatschappijleer op het Regio College in Purmerend en sinds 2010 raadslid voor de PvdA. Eerder ben ik actief geweest bij de VARA en momenteel ben ik bezig met een traject binnen de vakbond.

Sport, Jeugd, Onderwijs en Milieu zijn thema’s waar ik mee bezig ben geweest en successen in heb geboekt. Buurt- en wijkgerichte onderwerpen hebben mijn aandacht. Tijdens een overleg vertelde een mevrouw laatst aan een paar bezoekers: “Jeroen doet het écht!” Daar doe ik het voor. Het sportpark Risdam-Noord en het winkelcentrum de Huesmolen verdienen een opknapbeurt. Onderwijs, toegankelijke peuterspeelzalen en een goed jeugdbeleid zijn voor mij speerpunt. Mijn inspanningen voor duurzaamheid zal ik voortzetten. De komende vier jaar wil ik mij inzetten om vanuit gemeente en bedrijfsleven zelfstandigen zonder personeel te ondersteunen. Kies met voorkeur. Stem PvdA nummer 6!

Dilek
Dilek Kucuksanturk (29)

Ik ben geboren en getogen in Hoorn. Na het vwo ben ik rechten gaan studeren aan de Vrije Universiteit. Daar heb ik twee afstudeerrichtingen afgerond (privaat recht en internationaal & Europees recht). Momenteel ben ik werkzaam als jurist en in mijn vrije tijd maak ik graag handtassen.

Hoorn is een fijne stad en ik zou er nooit weg willen. Mijn passie voor de politiek is tijdens mijn studie rechten ontstaan en graag stroop ik mijn mouwen op om onze stad te verbeteren. Eén van de punten die ik de komende periode wil aanpakken is de oplopende werkloosheid. Dit probleem wordt zorgwekkender in Hoorn. Graag wil ik mij inzetten om de kansen van alle werkzoekenden te verbeteren. Een beter Hoorn is mijn streven, stem Dilek, nummer zeven.

Richard

Richard de Rooij (56)

Ik ga voor Hoorn! Horinees in hart en nieren. Hoorn, het water, de haven en de oude binnenstad gaan mij aan het hart. Hier wil ik mij voor inzetten. Ontwikkelingen en plannen rond de haven en het waterfront volg ik op de voet en praat hierover mee. Ik vind dat Hoorn historisch maar levendig moet blijven. Voorkomen van leegstand en verloedering van panden in onze oude binnenstad hebben voor mij een hoge prioriteit.

Hoorn moet een stad zijn voor jong èn oud. Aangenaam leven en recreëren voor alle leeftijden. Dàt krijgt mijn aandacht. Hoorn moet verder ontwikkelen tot een milieubewuste, energiezuinige en innovatieve stad. Een stad niet alleen om te wonen, maar ook om te werken. Dat wil ik bereiken. Kies voor Hoorn, kies voor Richard de Rooij, PvdA-Hoorn.

—-