30 november 2013

PvdA-Hoorn kiest Judith de Jong tot lijsttrekker gemeenteraadsverkiezingen

De leden van de PvdA-Hoorn hebben op 28 november Judith de Jong gekozen als  lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart  2014. Tijdens de drukbezochte ledenvergadering werd De Jong, de huidige fractievoorzitter van de PvdA-Hoorn, unaniem  gekozen. De leden stelden daarnaast de kandidatenlijst vast, waarop 50 kandidaten staan.

Judith de Jong.
De leden kozen Judith de Jong (39) unaniem tot lijsttrekker. Bestuursvoorzitter Dolf van Dijk: “Judith de Jong verwoordt de politieke visie van de PvdA helder en overtuigend en ze heeft de kennis en ervaring om als boegbeeld van de partij te fungeren. Bovendien staat ze pal voor een socialer Hoorn en dat is in een tijd waarin de gemeente steeds minder geld te besteden heeft belangrijk. Ik ben er van overtuigd dat de sociale inbreng van de PvdA nu harder nodig is dan ooit. Daarbij kunnen we de kwaliteiten van Judith goed gebruiken.”

Judith de Jong: ”Ik ben vastberaden om samen met de andere PvdA-kandidaten een sociaal stempel te drukken op de politiek in Hoorn. Een politiek waarin hart voor mensen centraal staat. Een stem op de PvdA is een stem voor werk, voor zorg voor elkaar, een stem tegen armoede en voor duurzaamheid.”

Nieuwe kandidaten.
De PvdA-leden hebben een lijst met in totaal 50 kandidaten vastgesteld. Het valt op dat bij eerste vijf drie nieuwe kandidaten staan en vijf nieuwen bij de eerste tien. Jan Stuifbergen (financieel econoom) staat op 3, Arnica Veling Gortzak (docent) op 4 en Anne-Marie Meijer (ondernemer) op 5. Overige nieuwe kandidaten bij de eerste tien zijn Richard de Rooij (9) en Helen Sijm (10). Op de overige plaatsen staan ervaren raadsleden: Kholoud al Mobayed (2), Jeroen van der Veer (6), Dilek Bilgen-Küsücksantürk (7) en Simon Broersma (8).

Dolf van Dijk: “Ik vind het heel bijzonder dat we maar liefst 11 nieuwe kandidaten op de lijst presenteren.  Nooit eerder hadden we zoveel nieuwe kandidaten, waarvan veel van goede en een aantal van uitmuntende kwaliteit zijn. Ook de diversiteit in achtergrond viel op. Er zijn relatief veel nieuwe kandidaten met een achtergrond uit het bedrijfsleven. We zijn natuurlijk erg blij met deze talenten.”

Het bestuur dankt kandidaten en “lijstduwers” voor hun bereidheid om zich in te zetten vooreen wervende kandidatenlijst We zijn ervan  overtuigd is dat de voorgestelde kandidatenlijst uitzicht biedt op een voortreffelijke PvdA-fractie!

Voor meer informatie over de kandidatenlijst kunt u contact opnemen met de bestuursvoorzitter van de PvdA-Hoorn Dolf van Dijk. Tel: 0229-244435 of 06-52063570

De totale lijst van kandidaten:

  1. Judith de Jong

  2. Kholoud al Mobayed

  3. Jan Stuifbergen

  4. Arnica Gortzak

  5. Anne-Marie Meijer

  6. Jeroen van der Veer

  7. Dilek Kucuksanturk

  8. Simon Broersma

  9. Richard de Rooij

  10. Helen Sijm

  11. Vincent Cliteur

  12. Martien Schurink

  13. Bert Jansen

  14. Ruud Groenhuizen

  15. Richard Hagen

  16. John Spruijt

  17. Gijs Honing

  18. Kees Borst

  19. Gerard Braas

  20. Ed Wagemaker

  21. Lieke Krüger

  22. Ted van Bruggen

  23. Toon van de Wijdeven

  24. Remy Hira Sing

  25. Peter de Rijcke

  26. Loes van Kan

  27. Sandra de Heus

  28. Loek Jorritsma

  29. Piet Bruijns

  30. Peter Ursem

  31. Jaap Schaper

  32. Ronald Witteveen

  33. Nel Migchelsen

  34. Ank Pollmann

  35. Klaas Blaak

  36. Hans Coevert

  37. Cees Valentijn

  38. Henne Dekkers

  39. John Wallaart

  40. Hans Roelofsen

  41. Jolanda Willemsen

  42. Arnoud Schaake

  43. Imro Leter

  44. Jaap van der Hout

  45. Dennis Bruin

  46. Siem Zomerdijk

  47. Jan Kollen

  48. Jaap Linnenkamp

  49. Werner Krijgsman

  50. Jack van Es