13 maart 2014

Hoornse Cup Cake Cup: geslaagde middag voor jong & oud

Onder het mom: Iedereen telt! kwamen oud en jong op woensdagmiddag 12 maart samen bij de Hoornse Cup Cake Cup die de Pvda-Hoorn organiseerde in samenwerking met Van den Berg’s Banketbakkerij, Maak jeTaart.nl en Verpleeghuis Lindendael. Er waren maar liefst 15 kinderen die hun mooiste cup cake van Hoorn presenteerden.

De deelnemertjes hadden zichtbaar hun best gedaan op het bakken en versieren van hun cup cakes. Enigszins gespannen werden de van thuis meegenomen bakjes geopend om vol trots de eigengemaakte creaties te laten zien. De bewoners van Lindendael werd een kleuren- en vormenpracht gepresenteerd; van bloemen van marsepein en dierenkoppen van fondant tot romige toppings met kleurige strooidecoraties.

Terwijl PvdA-Hoorn lijsttrekker, Judith de Jong, en kandidaat gemeenteraadslid, Anne-Marie Meijer, de deelnemertjes interviewden, werden de cup cakes onderworpen aan een kritische blik van de jury. Stefan Santing, banketbakker bij Van den Berg’s Banketbakkerij en jury-voorzitter, beoordeelde elke cup cake op uitstraling en smaak. Hij werd hierin bijgestaan door een vrijwilliger en een bewoner van Lindendael.

Nadat bewoners van Lindendael en andere belangstellenden waren verwend met eigengemaakte cup cakes met koffie en thee, volgde de uitslag. Mariza van der Kroft werd derde. Kaylee Loor nam als tweede een heerlijke marsepeintaart in ontvangst van Van den Berg’s. En winnaar Sidra Chaban won de Ouder & Kind Taart Workshop van Maakjetaart.nl.

Jong en oud genoten zichtbaar van het lekkers en van elkaar, dankzij de gastvrijheid van verpleeghuis Lindendael. Anne-Marie Meijer kijkt terug op een geslaagde middag: “Jong en oud, iedereen maakt deel uit van de sociale stad Hoorn. Goed dus om het PvdA-Hoorn verkiezingthema “Iedereen telt”, op deze manier vorm te geven.”

Meer informatie: Judith de Jong, judith.dejong@planet.nl