8 december 2022

Kom jij ons versterken?

Zowel het bestuur en de fractie van PvdA-Hoorn zijn op zoek naar ondersteuning. Wil je ons komen versterken? Bij interesse kan je een email sturen naar [email protected]. Lees hieronder de openstaande functies.

Bestuursleden (incl. voorzitter en webmaster)
PvdA-Hoorn heeft meer dan 150 leden en drie zetels in de gemeenteraad van Hoorn. Het afdelingsbestuur is de drijvende kracht van PvdA-Hoorn. Dit bestuur bestaat op dit moment uit vier leden en vergadert gemiddeld eens per maand. We hopen in 2023 het bestuur te kunnen uitbreiden en we zoeken daarvoor meerdere bestuursleden. Afhankelijk van je interesses en vaardigheden, kan je in aanmerking komen voor verschillende rollen.

We zoeken:

  • Een voorzitter;
  • Een webmaster;
  • Algemene bestuursleden.

Wat zijn de globale taken van een bestuurslid?

  • Helpen bij de organisatie van verschillende politieke discussies en bijeenkomsten, waaronder minstens twee ledenvergaderingen per jaar;
  • Actief deelnemen aan de maandelijkse vergaderingen van het afdelingsbestuur;
  • Meedenken met de raadsleden over de grote lijn van het PvdA beleid;
  • Meewerken aan een permanente campagne;
  • Voeren van functioneringsgesprekken met raadsleden en het selecteren van (potentiële) raadsleden in aanloop naar de verkiezingen;
  • Content aanleveren voor de website, social-media en nieuwsbrief.
  • Specifiek voor voorzitter: voorbereiden en voorzitten van bestuurs- en ledenvergaderingen en het proactief onderhouden van contacten met het bestuur en de fractie.
  • Specifiek voor webmaster: het onderhouden van de website (in WordPress).

Bestuursleden zijn vrijwilligers en ontvangen geen financiële vergoeding. Als bestuurslid besteed je ongeveer 4 tot 8 uur per maand aan bovengenoemde taken. Lijkt het je leuk om je als vrijwilliger in te zetten binnen het afdelingsbestuur van onze lokale PvdA-afdeling? Stuur dan een korte motivatie en CV naar onze secretaris Joki Harms ([email protected]). Je kan ook altijd contact met Joki Harms opnemen voor vragen of een vrijblijvend gesprek.

Fractiemedewerker sociale media
Een socialere samenleving maken we samen. Daarom zoeken wij een fractiemedewerker (sociale) communicatie zodat we ook online in gesprek blijven met Hoorn, Zwaag en Blokker. Is online jouw tweede natuur en kennen de belangrijkste app’s geen geheimen voor jou? En bij jij die creatieve, resultaatgerichte en maatschappelijke betrokken vrouw/man/anders? Dan zijn wij op zoek naar jou.

Wat ga je doen?
Jij zorgt ervoor (lees wij gaan er samen voor zorgen) dat onze online presence wordt vergroot, wij meer zichtbaar zijn en daardoor beter in contact staan met Hoorn, Zwaag en Blokker. Dit doe je door het beheer van onze socials (Facebook, Linkedin, Instagram, TikTok) en het vertalen van onze idealen naar online content. Ook kan jij de content analyseren en verbeteren.

Wat bieden wij?
Je gaat werken in hart van de Hoornse politiek. Je werkt direct samen met de fractie die bestaat uit 3 gemeenteraadsleden en 2 raadscommissieleden. Samen gaan wij ervoor zorgen dat onze inbreng zo goed mogelijk wordt gedeeld in Hoorn en dat wij signalen die leven op de sociale media bij ons binnenkomen. Daarnaast bieden wij een vergoeding van 200,00 euro per maand voor ongeveer 8 uur werk per week

Wil je meer informatie of direct solliciteren?
Informatie over de functie of wil je direct reageren op de functie dat kan bij Bram Berendse (raadscommissielid) via [email protected].