22 september 2016

PvdA pleit voor grotere terrassen op de Rode Steen

 

PvdA raadslid Simon Broersma heeft dinsdagavond 20 september tijdens de commissievergadering gepleit voor grotere terrassen op de Rode Steen. Deze uitspraak deed hij toen de evaluatie van het terrassenbeleid in Hoorn werd geëvalueerd. ‘Waarom niet net als op het Waagplein in Alkmaar de terrassen ook op het plein zelf neerzetten?’. De Rode Steen is al een druk horecaplein dus veel extra overlast zal het niet geven. Zeker op mooie zomerse dagen zijn de huidige terrasstoeltjes als snel gevuld. De PvdA vindt dat de grotere terrassen alleen in de weekenden in de maanden mei t/m september mogelijk moeten zijn, op de momenten dus dat de Rode Steen is afgesloten voor auto’s.

De grotere terrassen worden uiteraard niet neergezet als de ondernemers het zelf niet willen of als er evenementen zijn op de Rode Steen, zoals de kermis.

Ook heeft Broersma bepleit dat de zonneschermen en parasols niet persé om 23.00 uur ’s avonds ingeklapt hoeven te worden. ‘Stel je voor dat je op een zwoele zomeravond nog even buiten zit en het begint te regenen, dan moet je direct naar binnen’. Ook voor de rokers is dit niet fijn, die zitten juist buiten. De parasols en zonneschermen kunnen best ingeklapt worden als de horecagelegenheid sluit. Wethouder Ban Tap gaat uitzoeken hoe de raad dit tijdstip kan veranderen. De overige maatregelen vanuit het college vindt de PvdA prima. Raadslid Simon Broersma is ook blij dat er een goede oplossing gevonden gaat worden voor hotel de Magneet aan de Kleine Oost. Dat hotel dreigde haar terras helemaal kwijt te raken. Maatwerk is geboden bij de horeca, zeker in de binnenstad waar de meeste straten gewoon rustige woonstraten moeten blijven. Er moet wat betreft de PvdA een goed evenwicht blijven tussen bewoners, bedrijven en bezoekers.