27 februari 2019

Veel te hoge afvaltarieven in Westfriese gemeenten

Gisteravond tijdens de raadsvergadering probeerden een aantal partijen, waaronder de PvdA, een duidelijk signaal af te geven over de al jarenlang veel te hoge afvaltarieven in de Westfriese gemeenten en dus ook in Hoorn.

Bij de behandeling van de kadernota van het Centraal Afvalverwijderingsbedrijf Westfriesland diende HOP, ondersteund door de volledige oppositie een wijzigingsvoorstel in om het CAW o.a. aan te sporen nu versneld met een oplossing te komen. De PvdA kon geen positieve zienswijze afgeven op de kadernota zoals die voorlag.

Jammer genoeg troffen we de voltallige coalitie op onze weg. En terwijl in de omliggende gemeenten meerdere moties zijn aangenomen waarin zowel CAW als HVC worden opgeroepen om nu toch eindelijk iets te doen, besluit Hoorn om een positieve zienswijze af te geven op het CAW.

De PvdA betreurt dit zeer. We hebben tegen het voorstel gestemd en hopen dat we op 21 maart bij de informatieve bijeenkomst hierover meer duidelijkheid krijgen over de tarieven en wanneer deze worden bijgesteld.