10 juli 2018

Zorgelijk situatie voor de kwetsbare inwoners van Hoorn

Toen de inspectie in maart 2018 Veilig Thuis onder verscherpt toezicht zette, kwam dit mede door de te lange wachtlijsten. Veilig Thuis was er niet in geslaagd de wachtlijsten terug te dringen. Ook niet nadat de gemeente Hoorn in 2017 nog eens 1,6 miljoen euro extra had geïnvesteerd in Veilig Thuis om deze wachtlijsten te verkorten. Hierover stelde de PvdA in april vragen aan het college, want wat betekent dit nu voor de inwoners van Hoorn die in een kwetsbare situatie verkeren en hulp nodig hebben?

Na de antwoorden op deze vragen was het ons nog steeds niet duidelijk waar de 1,6 miljoen nu aan besteed was. Opnieuw stelden we hierover vragen: was dit geld daadwerkelijk ingezet om de wachtlijsten te verkorten? Zo ja, hoe? Hoeveel extra mensen waren er aangetrokken om de achterstanden weg te werken?

Eind juni ontvingen wij de antwoorden op deze nieuwe vragen. Ook nu blijft het voor ons onduidelijk waar dit extra budget aan op gegaan is. Ook wordt het ons niet duidelijk waarom de resultaten achter zijn gebleven en dit extra budget niet heeft geleid tot kortere wachtlijsten.

Bij het bespreken van de jaarstukken van de GGD heeft de PvdA een amendement ingediend om een negatieve zienswijze af te geven. De GGD blijft immers de zaken niet op orde hebben! Helaas is dit amendement niet aangenomen.

Onze conclusies tot nu zijn dat Veilig Thuis de controle niet heeft en dat het college geen verantwoordelijkheid neemt, maar in haar beantwoording enkel verwijst naar documenten verstrekt door Veilig Thuis.

Een zorgelijk situatie voor de kwetsbare inwoners van Hoorn voor wie wij ons zullen blijven inzetten!

Wordt vervolgd!

Waar ben je naar op zoek?